No sex please, we 're video games

Ψάχνοντας στα Internets για θέματα σχετικά για games και όχι για sex, όχι κύριε, όχι, βρήκα στο blog της Leigh Alexander το παρακάτω video, το οποίο είναι μια σύντομη διάλεξη του καθηγητή Daniel Floyd του Savannah College of Art and Design για την τάξη media theory που διδάσκει και αφορά το θέμα του sex στα video games. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη, αλλά και έξυπνη και περιεκτική παρουσίαση του θέματος, σε μια εποχή όπου τα video games είναι ο νέος μεγάλος εχθρός που επέλεξαν κάποιοι για να μαστίζει τη νεολαία μας, μετά το rock 'n' roll και τις ταινίες.



Πέρα από το ότι συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του video, πρέπει να εκτιμήσω το γεγονός ότι ο δημιουργός του είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Θα αφήσω εσάς να κάνετε τη σύγκριση με έναν Έλληνα ομόλογό του.

Δε θα συζητήσω καν το θέμα σαν κάτι που αφορά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς ζούμε στη χώρα η οποία είχε καταστήσει τα video games παράνομα με το νόμο 3037/2002, προσπαθώντας να απαγορεύσει τα... φρουτάκια.

Επίσης, δεν μπορώ να μη σεβαστώ κάποιον που αναγνωρίζει τον Yahtzee ως πηγή έμπνευσης. Α, και το τελικό συμπέρασμα του video είναι όλα τα λεφτά.

Comments

  1. Ωραιοτατο το βιντεακι και μπραβο στον μπιλ που το εκανε. Μια χαρα τα λεει.

    ReplyDelete
  2. Ωπ, καλώς τον pavl απ' τα λημέρια μας!

    Όντως μια χαρά τα λέει. Τους φοιτητές του ζηλεύω εγώ :P

    ReplyDelete
  3. Ω ναι. Και ξέρεις ότι για 'μένα το όνομα Yahtzee είναι απόλυτο ιδεολογικό πασπαρτού για όλους και για όλα, οπότε φαντάσου...

    ReplyDelete
  4. True. Yahtzee = All that is right in the world.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Μου πήρε το παιχνίδι μου!

E3 2012: Τα δικά μου αγαπημένα

Προειδοποίηση: αυτό θα είναι ένα μίζερο post.