You got Tia Maria all over my Guinness!

Και πάλι πίσω στην Αθήνα. Το σφηνάκι Λονδίνο ήταν, όπως αναμενόταν, γευστικότατο, αλλά τώρα ξεκινάει το στερητικό σύνδρομο.




Δυστυχώς, λόγω της δουλειάς που είχα εκεί (και για την οποία θα διαβάσετε αλλού και άλλη στιγμή, να'ναι καλά το NDA), ο ελεύθερος χρόνος που είχα ήταν ελάχιστος και ουσιαστικά πρόλαβα να δω μόνο Covent Garden όπου έμενα, άντε και λίγο παραπέρα. Φυσικά, τελικά κατέληξα να βλέπω τα κτίρια του κέντρου να απομακρύνονται από το τραίνο για το Stansted, ακούγοντας το Smokers Outside the Hospital Doors των Editors και να θέλω να επιστρέψω εκεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά δεδομένου ότι την τελευταία φορά πρόλαβαν και πέρασαν εφτά χρόνια, δεν κρατάω και την αναπνοή μου.

Ενδιαφέροντα πραγματάκια που έμαθα στο ταξίδι μου προς, μέσα στο και από το Λονδίνο:

- Η αναπαράσταση των κανόνων ασφαλείας πάνω στο αεροπλάνο που είχε αποκλειστικό σκοπό τη γελοιοποίηση της φτωχούλας αεροσυνοδού με την παντομίμα και τη σωσιβιάρα κολλάρο, έχει, ευτυχώς για τη φτωχούλα αεροσυνοδό, εξαλειφθεί. Τώρα το βαρύ καθήκον αναλαμβάνει μια αεροσυνοδός/ηθοποιός στο συνοδευτικό video. Έτσι γλυτώνεις από την άθλια αίσθηση να χρειάζεται να κοιτιέστε με την αεροσυνοδό έχοντας και οι δύο απόλυτη επίγνωση της ηλιθιότητας της κατάστασης, και μπορείς απλά να κοιτάς την αεροσυνοδό όταν περνάει από μπροστά σου ή όταν σκύβει, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι.

- Εάν η pub σου μοιάζει κάπως για gay pub, το πιθανότερο είναι ότι είναι. Alternatively gay pub κιόλας, πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι έχει περάσει από το gay κι έχει βγει από την άλλη μεριά, ή μάλλον από την άλλη άλλη μεριά.



- Αίσχος που δεν μπορούσα να θυμηθώ ποιό ήταν το main theme του Νταρτακάν ή του Battle of the Planets. Καταραμένα retro pub quizzes. Τουλάχιστον οι 17 φορές που είδα το video-clip του Stay των Shakespeare's Sister στο MTV όταν ήμουν μικρός απέφεραν επιτέλους καρπούς.

- Το σφηνάκι Tia Maria μέσα στο pint της Guinness καταστρέφει ολοσχερώς ένα πάρα πολύ ωραίο pint Guinness, Μάρω, αυτή είναι η πικρή (geddit? tee-hee!) αλήθεια. Τώρα ξέρω. Ω, τώρα ξέρω.

- Η παραμονή μέσα σε pub όπου δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος καπνίλας και ντουμανιάσματος, κι απ'όπου δε βγαίνεις μυρίζοντας σαν υπερβολικά μερακλίδικο τυρί μετσοβόνε, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το 2010 θα πέσει πολύ γέλιο στην Ελλάδα. Ή πολύ κλάμα, ανάλογα. Ή μάλλον απλά θα κάνουμε κι άλλη μία διαδήλωση. Βγάλτε τις ατζέντες να δούμε ποιά μέρα έχει μείνει ελεύθερη.

- Όταν λένε στο αεροπλάνο, "this is a non-smoking flight", εννοούν ότι πιο μετά φεύγει και μια smoking flight? Την οποία προφανώς παίρνουν όλα τα cool kids που οδηγούν μηχανάκι και έχουν φιλήσει γκόμενα;

- Το επίπεδο του γραπτού καθιστά προφανές ότι νυστάζω.

London. Yeah.

Comments

  1. LOL και LOL! Να νυστάζεις πιο συχνά, λέω.

    ReplyDelete
  2. AwwwWWWww! Thanks, bunnygirl! Sleep good :P

    ReplyDelete
  3. Αυτά είναι! Αλλά να μην θυμάσαι το μουσικό θέμα του Battle of the Planets;;; Τσκ τσκ τσκ!

    Αν δεν κάνω λάθος, η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα έρχεται μέσα στο 2009 (and not a day too soon)!

    ReplyDelete
  4. Το ξέρω, αδικαιολόγητος, απαράδεκτος και αδιαχώρητος!!!

    Για να πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα πότε (και αν) θα έρθει η απαγόρευση του καπνίσματος στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι θέλω να βρίσκομαι από μια μεριά και να βλέπω όταν θα αρχίσουν να γκρινιάζουν οι χαρμάνηδες :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Μου πήρε το παιχνίδι μου!

E3 2012: Τα δικά μου αγαπημένα

Προειδοποίηση: αυτό θα είναι ένα μίζερο post.