The King is dead. Again.



Ο Michael Jackson έχει δυο μέρες νεκρός. Καθώς έτυχε να βρίσκομαι στο Λονδίνο εκείνο το πρωί, είδα τα πρωτοσέλιδα ("London killed Michael Jackson". LOL), περπάτησα ακούγοντας τη μουσική του από ένα σωρό διαφορετικά σημεία, είδα το Lyric Theatre στο West End να πλημμυρίζει από κόσμο για το Thriller Live που παίζεται εδώ και κάποιους μήνες.

Όπως γράφει και ο Tyler, πιθανότατα ο θάνατος του Michael Jackson είναι ο μεγαλύτερος θάνατος καλλιτέχνη που θα ζήσει η pop culture-obsessed γενιά μας (επίσης, παραθέτει πολλά ενδιαφέροντα links κι ένα hilarious-because-it's-true tweet). Κι όχι άδικα, άλλωστε ο Michael Jackson υπήρξε πολλά πράγματα στη ζωή του και λίγα από αυτά ήταν θετικά, αλλά το σύνολο των μερών αυτού του ανθρώπου αρκούσε για να φτιάξει ένα θρύλο. Ούτε ήταν ποτέ εύκολο να τον χαρακτηρίσει κανείς οτιδήποτε, είτε ιδιοφυία, είτε εκκεντρικό, είτε παιδόφιλο. Ο Jacko ήταν πάντα μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, που τα issues του και τα προβλήματά του αποτυπώθηκαν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη εμφάνισή του πιο εύγλωττα από οποιαδήποτε ψυχολογική ανάλυση και πιο ανεξίτηλα από οποιαδήποτε βιογραφία.

Όπως πολύ σωστά είπε κι ο Bob Lefsetz:

Ο άνθρωπος έχασε την παιδική του ηλικία και τώρα έχασε και τα γηρατειά του. Πόσο γαμημένο είναι αυτό; Ο Michael Jackson δεν είχε ποτέ καμία ελπίδα. Έπρεπε να επιτύχει για την οικογένειά του, τα όνειρα των γονιών του βασίζονταν πάνω του.

Τον απόηχο του θανάτου του Βασιλιά της Ποπ ήδη τον ακούμε παντού, άλλη μία ένδειξη του μεγέθους του. Ο Superficial Writer θαύμασε το ότι το γεγονός μεταδόθηκε από το Weather Channel. Εγώ έχω καλύτερο: Νέο στο Escapist, ένα από τα πιο σημαντικά on-line περιοδικά για games. Επίσης, το Eurogamer κατάφερε να βάλει ένα reference από τραγούδι του Jackson σε κάθε υπότιτλο από τα άρθρα της πρώτης σελίδας του. Και ο Kieron Gillen μοιράζεται στο Rock, Paper, Shotgun τις σκέψεις του σχετικά με το Moonwalker, το θρυλικό παιχνίδι του 1990 από τη Sega, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι είναι άθελά του μια έξοχη μεταφορά για τη θυελλώδη ζωή του superstar.



Εμένα πάντως, ακόμα δε μ'αρέσει το Earthsong.

PS: Σαν κάθε καλού θαυματοποιού, τα μυστικά του Michael Jackson αρχίζουν σιγά-σιγά (ή γρήγορα-γρήγορα, αυτό είναι το Internet, πώς να το κάνουμε) να αποκαλύπτονται μετά το θάνατό του. Όπως το συγκεκριμένο που με τυραννάει από μικρό, και το οποίο πλέον, χάρη στο Boing Boing Gadgets (με την ευγενική βοήθεια του Gizmodo), βγαίνει στο φως. Ορίστε λοιπόν η λύση του μυστηρίου στη φιγούρα με κλίση 45 μοιρών από το video του Smooth Criminal.

Βρε τους μπαγάσες.

Comments

Popular posts from this blog

Μου πήρε το παιχνίδι μου!

E3 2012: Τα δικά μου αγαπημένα

Προειδοποίηση: αυτό θα είναι ένα μίζερο post.